Wednesday, 20 July 2011

kisah KAMI...part 1

al kisah....toyyib...al kisah maka tersebut lah kisah...toyyibbb~~
sang blogger dtg beramai2 mengadap cite puan wanna be nurul..
bile nurul jd puan~~~entah...........kehkehkeh x100

jemput singgah..jemput2..rugi kalo xbc ni..byk input aku nk kongsi ngn korag sume.2 pon kalo korang xmuntah la bile bc sume cite ni nti..hiii...sbb ni sume berkaitan dgn CINTA..cinta ni sape yg xminat??cube ckp ngn haku..sume suke cinta kn....bleh wt korag jd angau kn..haaaa...aku buat entry ni khas tuk blogger sorg ni..dia duk ty mcm mn haku bleh pertahankn cinta ngn mr.K sampai bertahun lamanye..orait dear...dgn RENDAH HATI dan HEPY MOOD, aku cite la dari A saaaaaaaaaaampai Z...satu persatu aku akan cite kn..

check dis out~~~~~~~~~
* entry akan panjag la cket..yela..kami da hampir 6taun bercinta dan hampir 11 tahun kenal..so + la sndiri yea..hihihi

aku knl mr.K ni dari aku form1..kami 1 skolah..die senior aku 2taun.so, at dat time, die form3 la..kat skolah mmg die femes..geng2 die sume femes..ade yg femes sbb nsem tp kbnyakan nye femes sbb nakal.tp nakal2 diorg pon, diorg la harapan skolah sbb diorg sume nye best student.almaklum lah...mak ni nyah dulu skolah budak2 pandai..skolah no 2 top kat negeri ni..hihih..ranking ms 2 la..skrg xtau la yg ke bape..buktinye skrg ni, geng2 die kebanyakan nye graduated from oversea university..skrg sume keje gaji besar..ok2..berbalik pd cite mr.K..aku ms 2 benci sgt kat geng2 die sbb bak kate org ganu ni, diorg ni sume KOYA je lebih..koya 2 mcm prasan la..da la jahat..suke bikin panas kat skolah..mentag2 dak pandai, sukati je nk buat ape..pengetua nk buat ape pon xbleh..yg mampu buat 'bagi tapak tangan..pangggggggggggg....'itu je la..abeh cite..huh..nyampah giler..sampai skrg aku igt ape yg ibu ckp..ibu 2 pengetua kitorg ms 2 la..pompuan..die suh pgl die ibu..' walau mcm mn nakal pon anak2 ibu ni, ibu xkn buag kamu sume sbb ibu tau anak2 ibu sume manusia berguna'..see...baik kn ibu kitorg..hihi..kami xsempat knl pon..aku je la knl die, die xkenal pon aku..nk wt cmne..kite time 2 berak pon mama lagi yg tlg basuh kn..kahkahkah..die skolah sni sampai form3 je..lepas 2, die dpt pmr 8a..if i'm not mistaken la...then, die dpt tawaran ke skolah sains shah pekan, pahang..abeh la cite zaman skolah ni..


selepas 5taun berlalu, aku blaja d kolej matrikulasi kedah lepas abeh spm..aku dpt pggilan dari sorg laki yg mengaku nama die AMER..amer la sgt..nyampah giler..idop2 aku kene tipu..tp xpe, aku lyn aje..lyn2 aku rs serasi sgt2..korang tau x...hy selepas 2 minggu kami kenal, aku yg proposed die supaya kapel ngn aku..hahaha..berani x?sbb aku rs aku xpenah jupe laki yg siesly selesa, 1 kepala ngn aku mcm mr.K...dan yg plg aku xsangke, die STUJU!!!die kate die pon rs cam ape yg aku rs..selesa..rs cm da knl lame..kami pon kapel la..gayut..sume dlm fon je..mn x nye..sorg kedah...sorg melaka..yg pasti, kami kapel dlm keadaan xkenal 1 same lain..jumpe pon xpenah...ermmmm...mn die dapat no aku????mst korag pelik kn..nti aku bg jawapan nye yea~~~akhirnya, kalo xsilap aku, selepas sbulan kami kapel, kami decide nk jumpe kat kg..die kebetulan balik cuti..aku pon tepon mama ckp nk balik..rindu kate aku..hahaha..pdhal balik nk jumpe mr.K..weeknd je beb..see..pengorbanan kena ade..kena sanggup berkorban tau..korban duit..korban masa..korban tenaga..igt 2 anak2 yea~~~dan...........jeng...jeng...jeng....


kami decide nk jumpe kat pantai kat umh aku..aku ni mn knl dgn sape aku kapel..so aku tgu je la tepi kedai kat tepi jalan 2..tgu..termenung je kat tepi tembok jalan..lame giler aku tgu..pusing kiri..pusing kanan..aku da naik fedup...yg mn 1 la mamat ni kn..tgk sorg mamat jalan dr jauh..last2 bukan..bukan lagi..dan bukan...arggghhhhh!!!!!ttibe2~~~~~tuuttt..tuuuttt...tepon aku bunyi...die tepon...*korag jgn terkejut sbb d awl hubungn kami, kami slesa ber AKU KAU...itu yg merapatkn lagi hubungn kami..juz be ourself..no hipokrit..go on dgn ape yg kite selesa..


aku:  mn ko ni...da lame aku tgu...
mr.K: ko buat ape kat situ lame2..aku dr td lagi duk gelak kn  ko..cian ko kn..pusing kiri..pusing kanan..
aku:  ko men2 ngn aku ekk...*sambil gelak2..
mr.K: aku da berjanggut tgu ko kat sni..aku yg sampai dulu dr ko tau..
aku: haaaa???mn ko????
mr.K: ni kat blakang ko ni...


bile aku pusing je...trus terbeliak mate aku..dan ayt pertama aku adalah...........


aku: astaga..ko ke????hahahahaha...

aku rs ade stgh jam kitorg gelak..dan aku xleh tgk muke die..aku nk gelak..hahaha...sepanjag kitorg dating, kitorg hy cite zaman sekolah je..die kutuk aku..aku kutuk die..hahaha..siesly hepy...kami ms 2 mmg tunjuk prangai sbnr..xde cover2..kontrol macho..kontrol cantek..mmg xde..gelak sakan..dr situ la buat kami paham perangai sbnr kami..


cite punye cite, rupenye abg aku yg kasi no aku pd die..mcm mn die knl abg aku??mcm mn abg aku bleh kasi no aku??mcm mn die bleh jumpe aku balik lps abeh zaman skolah??kat mn die dpt kuase cinta pandag pertama selepas tgk aku??semua ni akan bersambug di PART 2...tunggu......................

 

7 comments:

h a i z am said...

fuyo... hehe. btuah la badan. ahaha.
cant wait for the second episode! leh shoot drama ni! hehe

Norul said...

jom shooting..u jd pengarah..nurul penulis skrip dan jugak pelakon..nti mtk mr.K blakon skali..haha..

Faiz said...

alamak..boleh bikin filem la..haha..lagenda budak setan pun kalah..haha...tp mmg nice gile la..tahniah..=)

Norul said...

hahaha..tankz 2 u jugak bg idea tuk entry ni..nti tgu tuk part 2 pulak k..byk dugaan woo...jgn ngs sudah nti..haha..kalo ngs, konfem kne wt filem

Gauss-Seidal said...

Happy Birthday!!; )

Norul said...

eh wish kat cni..ngeh3..tQ dear 4 wishing n visiting this blog..hihi

izaFiza said...

haha.kak fizah bru perasan ade post nie.klakar la.dop caye ase korang..=)