Friday, 22 July 2011

kisah KAMI...part 3..akhir sudah....

patot la aku tepon die xagkat..rupenye die tido....hishhh..bengag betol..kite da la tgh cedih kne tengking, die syok pulak tido..pas2 die col aku byk kali tp aku xagkat..yela...nm pon da putus kn..mls la..konon nye nk lari dr die la...die ty pesal ttibe mtk putus..aku diam je..last2 die tau jugak sume ni punce dr mak die..kazen die yg bgtau sbb time mak die col 2, mak die ade kat umh kazen nye..time die mrh aku 2, sume kazen mrh mak die sbb sukati je nk tengking2 ank org...kazen die la yg bgtau...ermmm....tp kputusan yg di buat oleh mr.K, aku lgsung xpenah terpikir die blh buat mcm 2..korang tau x...die xbalik umh slame 3ari smpai mak die risau, sampai mak die terpakse time aku, bru la die balik...betape die sygkn aku sampai mcm 2 skali...aku sndiri xsagke..die ckp die xsgop kilangan aku...die akn pertahankan jugak cinta kami wlao mcm mn skalipun..aku sgt terharu tp mcm mn pon, aku tetap xstuju dgn ape yg die buat..bleh jd ank derhaka tau..aku suh die mtk mf...korag tau, die balik umh pon time pagi die nk balik ke melaka..die balik, mandi2, kemas bj dan trus bertolak balik ke melaka..time 2 mak die ngs woo..motif????aku pon xleh describe samada mak nye ngs sbb ank nye sgop wt cm2 @ xsagke gado ngn ank sndiri sbb pompuan..aku???korag describe la sndiri mcm mn prasaan aku ms 2..kejam sgt aku ni..aku rs cm aku jahat sgt..aku xleh time..lame kot aku nk time hakikat nihh...lame2 kami ok..hubungan aku ngn mak die pon ok...aku bahagia smpai skrg...

dan akhirnya aku tau knape mak die berprangai mcm 2...mr.K adalah ank sulog pd 7 adik bradik..fmly diorg bukn org senag..so nk d pendekkn cite, mak die riso pelajaran terabai dek cinta..tp caye lah..kami lagi bersemangat tuk blaja sbb kami nk capai sume impian bersame kami..kami byk sgt impian..kalo xblaja pandai2, mcm mn impian 2 nk terlaksana kn...kami da jnji mcm2 dan sume 2 akn terlaksana xlame lagi...i'Allah...

kisah ms kami semester 3 ni cukup tragis..sume silap kami..silap kerana kami tersangat sempoi..silap kami terlalu menganggap kami ni kwn bek dr kapel..silap kami kerana tidak menghormati hubungan cinta ni..silap kami xmenghormati antara 1 sama lain..time gado, perkataan seperti sial la ko, g mampos la ko, ko g jahanam la, babi, setan, sume yg terok2 sume kuar..xde yg kami xsebut kalo time gado..nasib bek xmkn penampar je..terok kn...sbb kami nk sume org nampak kami ngam, kami bleh jadi kawan yg membuatkan kami berlagak mcm kawan,bukn kapel..sume ni silap besar..bile gado, msg2 ego, xnk pujok..ntah la...smpai 1 tahap d mana aku da hilang rs rindu, rs cinta, rs marah..sume rasa aku da xingat...hati aku da jadi batu sbb panas baran ni...sampai 1 tahap, aku da xleh tahan dgn sume ni..aku mtk putus...selama 6bulan kami putus, kami masih lagi berkawan tp aku tau die masih cintakan aku dan aku pon jauh d lubuk hati aku masih cintakan die..mn tak nye...tiap2 minggu die dtg shah alam, lepak ngn aku..mcm mn aku nk lupe die..spnjag 6 bulan kami clash, aku ade kenal bbrapa laki len tp die jugak tmpt aku mengadu...akhirnya aku yakin yg aku mmg xleh idop tanpa die dan kami pon kapel balik..kami same2 janji xkn ulag silap yg same, jgn senang ucapkan perkataan PUTUS, hormat diri msg2, jage hubungan cinta ni seolah2 kami jage hubungan suami istri...kami betul2 berubah dan kami sgt bahagia...

skrg...........da hampir 6 taun kami bersama dan kami akan tamatkn zaman bujang kami xlame lagi..kami bersyukur ke hadrat ilahi dgn kurniaan ini ya Allah..peliharakan lah hubungan ini agar kami trus dpt bersama hingga akhir hayat...amin~~~~

THE END.....

8 comments:

Faiz said...

alhamdulillah..abis pn citer nie..hehe..nsb baik epy ending..jgn lupa ye upah photographer..haha..

Norul said...

haha..sengal..pnjag lagi sbnrnya tp aku pendekkn..tkt nti org da fedup dgn kejiwangan aku ni..haha..kne tgk dulu ko nye skil cmne

~queraiza cullen~ said...

waahhh..sweetnye..like2...smoge berkekalan..=)

h a i z am said...

haha.sweet gile. leh bukukan jd novel ni. haha. ;)

Norul said...

tankz sume..korag pon mst bahagia cm aku kn..

izaFiza said...

hehe..hope jodoh awop bpanjangn ngan dia.=)

Norul said...

tQ kak fiza..kak fiza pon ape kurangnye..xlame dh 2..kak fiza knl ke hubby sy ni??

Nurul Jannah Muhamad Ali said...

pnjang r.. nk bace malas. rasenye aku da tau kot..kan? kan? ke ko de tambah perasa??? kekekeke