Tuesday, 22 March 2011

sedetik lebih

adoiii..ponat nyo eden wt tesis ni..
kalo dlm bahaso melayu, xpo la jugok
ini adoooiii..eden ni muet dpt band 2 jo..cano nihh.. 
sumbody help me!!!
ok x eden ckp nogori???kihkihkih
dolu eden ckp mcm ni, mrh no kwn eden kek eden..
dio kato rosakkn bahaso nogori dio..hahaha...

jane..ekau jgn mrh yo~~

igtkn nk take 5..eh take 5 amende
da hmpir sjam aku duk mengarut ntah pape
jap msg c DIA, jap tgk fb..
sekali kn..hihihi..aku teringt sesuatu..
aku suke sgt lgu SEDETIK LEBIH
alllaaa..yg anuar zain nynyi 2..
korag msti tau punye..
bile tgk lirik die kn dlm utube,wt aku rindukn DIA
iskkkkk3~~

dr dulu lg ktorg LONG DISTANCE RELATIONSHIP
mule2 sush jgk tp lame2 ok la..
alah bisa tegal biase..betol ke ayt aku ni??hihihi.. 
da hmpir 5 buln ktorg xjumpe..
yelaa..die nun jauh d seberag sane..
kene redah lautan api wooo...
tp buln 4 die balik..yiiiihhaaaa!!!
mish u a lot!!!


so lagu sedetik lebih ni nmpk cam sesuai je dgn feeling aku terhadap DIA
jom kite hayati lirik lagu sedetik lebih di mana ini juga luahan perasaan aku..
check it out~~
 
setiap nafas yg di hembus
setiap degupan jantung 
aku selalu memikirkanmu
dalam sedar di buai angan
dalam tidur dan khayalan
aku selalu memikirkanmu

ternyata ku perlukan cinta
dari dirimu sayang 
barulah terasa ku bernyawa

kasih ku
ku amat mencintai kamu
kerna kau beri arti hidup
ku kan terus mencinta 
sedetik lebih
selepas selamanya

dikala penuh ketakutan 
dengan badai kehidupan
ku bersyukur adanya kamu
biarlah kehilangan semua yang dimiliki
di dunia asal masih
adanya kamu

ternyata ku perlukan cinta
dari dirimu sayang 
barulah terasa ku bernyawa

kasih ku
ku amat mencintai kamu
kerna kau beri arti hidup
ku kan terus mencinta 
sedetik lebih
selepas selamanya

sayang selamanya akan cintakan abg..
abg membahagiakn sayang dr dulu, skrg n selamanya..
tankz abg..luv u so much..

 

Friday, 18 March 2011

setelah 2 hari

setelah 2 ari gado..ermmm..xmampu utk kate pape la
kalo iktkn slalo je gado
tp sejak DIA posting ke sabah, da jarag gado
mls la nk gado2 ni tp yela kn..mcm mn nk elak care gado
pk2 balik, bende kecik je pon


aku ni pantag ciket..
1st- kalo aku wt pape utk DIA ke..fmly DIA ke..
DIA xhargai pe aku buat..
mksud aku mcm~~

'bagos la syg ni..gni br layok jd menantu yg baik..syg syg..
meh nk cium ciket..mmmuuuaaahhhh'

haaa..kn sdap cket dgr..ati aku pon berbunge2..
bukn nk pe sgt pon..
nk kate2 manje dr DIA aje..slh ke??

2nd- kalo xsmbg balik msg yg terhenti sparoh jln
(kalo msg penting2 la~~)
haaa...cnth nye mcm ape yg terjadi
yelaa..ptg 2 aku msg la ckp aku de bli somethin tuk HIS MUMMY
tp DIA diam..ok la..
aku phm sbb time 2 adalah ms tuk DIA men badminton n pegi masjid
lwt mlm br msg tp xde lak nk komen sal aku bli brag 2..
aiiii..aku da mule wt prangai laa..
bile DIA ty pesal wt prangai
aku ckp la psl pantag aku ni kn
blh pulak DIA kate aku xikhlas..
da agak da msti DIA akn kate mcm gni
cedih sgt2...isk3

aku bukn ape..aku nk la DIA ckp 'makin lame makin syg ke'
haaa...bunge jgk ati ni..
xkn la aku xikhlas bli sume 2..
agak2 la cik ABG oiii..
ke DIA da bosan ngn aku???
da bosan ke...TOLONG JAWAB!!

background blakag 2 ignore je la k..hihi..beze DIA time kecik n besar






Saturday, 12 March 2011

weDDing TimE:)

waaaa!!nk kawen jugak..
ni haa kwn bek aku kawen..

                  sama cantik kn3

mcm syok je..jelez woo..
aku skrg ni xleh la tgk org kawen..
nk kawen jugak..
tersangat2 nk kawen..hahaha (gile gatal)
dan mcm bese la kwn2 merende' haku of cos la lily n ain..

                                                kami b3 cube utk amek berkat..hihi

tp nye~~~
waaa!!aku menyepoil kn majlis ana td..
isk3..mn la aku nk pasan de bunge telur kat bwh tuhh..
da r aku bwk adiah bukn men besa..(tv plasma la konon nye)
yela kn..of cos la aku tanak kalah..hahaha
time nk bg kat die 2,terlanggar abeh sume..
sume JATUH!!!
oh tidak..sume gelakkn aku..(sowy ana..sowy umi..hehe)
pastu diorg kuar tuk sesi potog kek, aku da xbrani dekat..
tkt aku langgar kek tu pulak,abeh la aku..
cuak gler beb..aku pon xphm pesal aku lak yg neves semcm..
cm pelik je..ermmmm...npe ekkk...ade sbb nie tp xtau ape..


then, kami ke next station..kwn dak kecik lak kawen..
bergerak la kami ke cendering..
pasangan baru umo 22 taun..same baye..
sorg blaja UMT, sorg blaja JEPUN
amek ko nurul...lg la ko jelez kn..
yela..dak umo 22 taun pon da kwen..
ko ado???
pk2 balik,diorg mude sgt..(elehh..mcm la ko 2 tua..br 23taun..huhuhu)
tp nye, aku percaye umo xmen peranan sgt..
yg penting, buleh pgg tgjawab yg besar 2..moge2 bahagia la..amin..
dan d sebabkn umah die tersangat la tantek n aku xbrani nk masuk,
terpakse la bgamba kat luar umh je..hahaa

                                                      ni la umh nye tp dr tepi je la

                                                    aku yg cantik..luv dis pic..so nice

                                             ni la dak kecik yg sntiasa menemaniku

da hmpir kol 6..nk wtpe ekk..
nk balik mcm awl lg..so aku meneruskan survey aku d BUTIK PENGANTIN
terkezut x kwn2??hahaha..
survey je k..xde pape pon..lalalalala
terpakse survey awl laa..
mjlis INSYAALLAH buln 11 ni..
cikAbg 1/4 balik..itu pon 3ari aje
raye xbalik..mjlis buln 11 nti pon xbalik..
so terpakse la survey awl2..
blh la die balik nti, tunjuk kat die bkenan ke x..
kalo on, smpi ms nye nnti trus book..

ermm..
tp mcm sush laa..ntah..xde yg betol2 bkenan d ati..
ni 1 helai bj yg aku try td..
mcm xsuke tp sj je la mengade nk test..

                                                   mcm gemok je napok...ermmmm...

ni la ape yg terjadi tuk ari ni..
suke la de blog ni sbb mcm2 aku leh cite..
kire cm diari aku jgk la
sbb aku ni byk bende yg pendam
so dgn care ni blh la aku share ngn org..luahan prasaan..
caosinchi!!

Friday, 11 March 2011

budak baru blaja

astaga..
ni la aku..
 NORUL HIDAYAH HASSAN @ NURUL @ DAYAH @ DAIA @ MEK YAH

 
keje yg membosankan

sorg yg lambat catch up bende bru ni 
lbh2 lg bab2 iT..adoiiiyaiii...
dr dulu lg aku mmg xsuke iT
tp bese la kn..org len ade FB, kite pon nk..
org ade blog, kite pon nk..
kalo iktkn mls nk wt..yela..nk kne update sentiase..tol x??
tp xpe la..wt je la..at least, merasa la jugak kn..
xde la org kate xtau pape..

nk mula dr mn pon aku xtau
cme nye aku ni bese2 aje..
bengom,giler,mcm2 la..
so~~~korag lyn je la gmbr2 aku ni

 
ringan je..kn3..kahkahkah..kecian abg n adik aku



                                                              mek wt ape celah kayu hangus tue..hahaha..xleh blah 
                                                                                        pak cik tue sound aku


                                                              brator2..nk salam ni..haaaa..ni la fmly aku yg gler..
                                                                      sesuai la ngn prangai ayh aku..mcm ni jgk



stkt ni dulu kot psl diriku ini
nk g mnd lak..ari ni ade 2 majlis kwen
termasuk la kwn baik ku..
farah fauzana ismail 
amek ko nm penoh aku bg.yela..tkt org pk fafau melodi tuhh
nyway, tahniah to u!!
caosinchi!!