Friday, 22 July 2011

kisah KAMI...part 3..akhir sudah....

patot la aku tepon die xagkat..rupenye die tido....hishhh..bengag betol..kite da la tgh cedih kne tengking, die syok pulak tido..pas2 die col aku byk kali tp aku xagkat..yela...nm pon da putus kn..mls la..konon nye nk lari dr die la...die ty pesal ttibe mtk putus..aku diam je..last2 die tau jugak sume ni punce dr mak die..kazen die yg bgtau sbb time mak die col 2, mak die ade kat umh kazen nye..time die mrh aku 2, sume kazen mrh mak die sbb sukati je nk tengking2 ank org...kazen die la yg bgtau...ermmm....tp kputusan yg di buat oleh mr.K, aku lgsung xpenah terpikir die blh buat mcm 2..korang tau x...die xbalik umh slame 3ari smpai mak die risau, sampai mak die terpakse time aku, bru la die balik...betape die sygkn aku sampai mcm 2 skali...aku sndiri xsagke..die ckp die xsgop kilangan aku...die akn pertahankan jugak cinta kami wlao mcm mn skalipun..aku sgt terharu tp mcm mn pon, aku tetap xstuju dgn ape yg die buat..bleh jd ank derhaka tau..aku suh die mtk mf...korag tau, die balik umh pon time pagi die nk balik ke melaka..die balik, mandi2, kemas bj dan trus bertolak balik ke melaka..time 2 mak die ngs woo..motif????aku pon xleh describe samada mak nye ngs sbb ank nye sgop wt cm2 @ xsagke gado ngn ank sndiri sbb pompuan..aku???korag describe la sndiri mcm mn prasaan aku ms 2..kejam sgt aku ni..aku rs cm aku jahat sgt..aku xleh time..lame kot aku nk time hakikat nihh...lame2 kami ok..hubungan aku ngn mak die pon ok...aku bahagia smpai skrg...

dan akhirnya aku tau knape mak die berprangai mcm 2...mr.K adalah ank sulog pd 7 adik bradik..fmly diorg bukn org senag..so nk d pendekkn cite, mak die riso pelajaran terabai dek cinta..tp caye lah..kami lagi bersemangat tuk blaja sbb kami nk capai sume impian bersame kami..kami byk sgt impian..kalo xblaja pandai2, mcm mn impian 2 nk terlaksana kn...kami da jnji mcm2 dan sume 2 akn terlaksana xlame lagi...i'Allah...

kisah ms kami semester 3 ni cukup tragis..sume silap kami..silap kerana kami tersangat sempoi..silap kami terlalu menganggap kami ni kwn bek dr kapel..silap kami kerana tidak menghormati hubungan cinta ni..silap kami xmenghormati antara 1 sama lain..time gado, perkataan seperti sial la ko, g mampos la ko, ko g jahanam la, babi, setan, sume yg terok2 sume kuar..xde yg kami xsebut kalo time gado..nasib bek xmkn penampar je..terok kn...sbb kami nk sume org nampak kami ngam, kami bleh jadi kawan yg membuatkan kami berlagak mcm kawan,bukn kapel..sume ni silap besar..bile gado, msg2 ego, xnk pujok..ntah la...smpai 1 tahap d mana aku da hilang rs rindu, rs cinta, rs marah..sume rasa aku da xingat...hati aku da jadi batu sbb panas baran ni...sampai 1 tahap, aku da xleh tahan dgn sume ni..aku mtk putus...selama 6bulan kami putus, kami masih lagi berkawan tp aku tau die masih cintakan aku dan aku pon jauh d lubuk hati aku masih cintakan die..mn tak nye...tiap2 minggu die dtg shah alam, lepak ngn aku..mcm mn aku nk lupe die..spnjag 6 bulan kami clash, aku ade kenal bbrapa laki len tp die jugak tmpt aku mengadu...akhirnya aku yakin yg aku mmg xleh idop tanpa die dan kami pon kapel balik..kami same2 janji xkn ulag silap yg same, jgn senang ucapkan perkataan PUTUS, hormat diri msg2, jage hubungan cinta ni seolah2 kami jage hubungan suami istri...kami betul2 berubah dan kami sgt bahagia...

skrg...........da hampir 6 taun kami bersama dan kami akan tamatkn zaman bujang kami xlame lagi..kami bersyukur ke hadrat ilahi dgn kurniaan ini ya Allah..peliharakan lah hubungan ini agar kami trus dpt bersama hingga akhir hayat...amin~~~~

THE END.....

Thursday, 21 July 2011

kisah KAMI...part 2

salam derr..wahhh..mlm ni islamic cket..ttibe bg salam..bagos ape..kne amal slalo mcm ni..dahulukan dgn salam..kn3...ni haaa...nk sambung cite smlm..ramai da tertanya2 kn sal cinta kami ni..hahah..mcm la hebat sgt kn..ok2..jom ikuti sambungan nye..........
~~~

~~~
~~~

~~~
nk mule dr mn ekk..ok2..selepas jumpe kali pertama kat pantai 2 kn, kami makin lame, makin rapat dan makin giler..aku pon makin syg kat die..spnjang staun aku blaja matrik kedah, 2x kami jumpe..1x die dtg kedah, 1x aku pegi melaka..xtermasuk yg 1st dating la..rindu mmg rindu tp gitu la..pk blaja la dulu..spnjang setaun ni, mcm2 dugaan kami lalui..contoh???ermm..aku pasang lain..die pasang lain..hahaha..KANTOI SUDAH.............*malu jap..dusshhhhhh....kehkehkeh...aku ni xpandai menipu..so aku dgn rela hati je mengaku dgn sp aku kapel..baik x caye????hahaha..last2 rupenye laki yg aku kapel 2 adik kwn die..hahahaha...jauh betol pegi nye yea...adik kwn die a.k.a ank kwn mak ayh die...hahaha..fmly diorg n fmly dak boy 2 kwn rapat maaaa~~~mn gua tau maaaa~~~~die pulak mcm mn bleh kantoi????abg aku yg bgtau..baik kn abg caye....abg mn sgop tgk adik die kene tipu beb..da r yg menipu 2 kwn sndiri kn..kwn bek pulak 2....citenye mcm ni......kami gado..gado besar..pasal ape aku pon da lupe..aku col xagkat, msg xbalas..pas2 die tepon balik ckp nk p tenangkn pikiran sat...ok la..time la..tp aku xpuas ati..aku tepon abg aku..ty mn mr.K aku ni pegi..tlg la tgk kn die..jwpan abg aku ape korag nk tau???


' mu xyah nk susah2 pk kn mamat 2..die tgh syok kuar ngn awek die..mu duk ngs2 kat sane..dah2..xyah buag karan'...*aku sentap!!!!!

aku dpt tau die merempit dr melaka ke uitm shah alam sbb nk jumpe awek no 2 yg blaja kat sane time 2...cedih beb!!!!sanggop nye die...isk3....jauh 2...xleh time!!!awat die xmerempit ke kedah je jumpe haku..ade pekdah jugak kn..tp nye..cinta ni perlukan pengorbanan dan tolak ansur..yela..korang pk la kn..aku pon penah buat silap yg same kn..bile die pon buat mcm ni jugak, aku xde la angin sgt..aku maafkn die sbb aku pon silap..kami same2 mtk mf dan same2 let go gf n bf masing2...sbb kami terlalu syg dgn hubungan kami ni...


sblm aku lupe..aku xgtau lagi kn mcm mn mr.K dpt no fon aku kn..mcm ni..lepas aku abeh spm, aku keje part time kat 1 restoran ni..abeh keje kol 12 tghmlm..so slalo nye abg aku la yg amek..aku pon xtau ms bile abg aku dtg amek aku ngn kwn2 die termasuk la mr.K aku ni..ms 2 la die nampak aku...

mr.K : sop..adik mu 2 bukn ke dak skolah !@#$$
abg: yela..nape, knl ke?
mr.K : kenal la..junior aku 2..cantek jugak.pengsan jap..kehkehkeh.wehh..bg no fon bleh?aku nk kenal..
abg: kalo mu rs bleh ngorat die, try ah...tankz bro..sbb lu la wa bahagia skrg..mmuaahhh..haha

p/s  abg aku ngn mr.K satu U..kos lain2..tp diorg ade kelab budak trganu kat U diorg..sumenye rapat...itu yg knl 2..nama pon jodoh kn..alhamdulillah...

lepas 2, alhamdlh aku dpt blaja kat uitm shah alam..so dekat la cket ngn melaka kn..2jam je kalo nek bas..slalo la kami jumpe dan die pon slalo la dtg shah alam..mmbe2 die pon ramai duk shah alam..time ni kami bahagia sgt..lepak same2..slalo aku ikt die lepak ngn kwn2 die..die gtau suke bwk aku lepak same sbb aku da jadi cm geng die..geng die pon slesa ngn aku..bleh gurau sakan..

aku kat shah alam 3taun..so bile d PLUS kn, 4taun la kami kapel kn..spnjag 4taun ni,dugaan plg berat bile mak die tentang hubungan kami dan kami putus selama 6 bulan masa aku semester 3 sebab kebodohan masing2..masa ni hidup aku tunggag langgag beb..xtentu arah..pointer aku jatuh terok..result aku masa sem 3, aku dpt 1.98..korang bygkn mcm mn idop aku tanpe die..aku giler beb..aku jadi liar..selama ni die yg bimbing aku..die yg slalo igtkn aku soal agame, hukum hakam, soal hidop..semuanya...die tmpt aku bergantung..aku xmalu tuk mengaku yg AKU XBLEH HIDOP TANPE DIE...

soal mak die????ermmm...aku sbnrnye xtau yg mak die xtau pasal kitorg..die xpenah gtau pape pon...satu ari ni, kami masing2 kat kg..cuti semester..aku ttibe dpt panggilan dr sorg mak cik yg mengaku mak mr.K...aku sengeh beb..pompuan mn xepy bile mak mentua col kn..tp aku sentap!!!langit xslalonye cerah kn..aku kene tengking!!!aku tahan sebak..die mtk kami putuskn hubungan ms 2 jugak dan jgn kaco ank die lagi...die nk ank die blaja, xnk smpai abai pelajaran..toksah bcinta lagi...aku diam seribu bahasa..air mate aku menitik satu persatu..hati aku hancor luluh..sbb???sbb aku xkn ubah sorg ank menjadi anak derhaka hy kerana sorg pompuan...antara gurlfren dan mak, pilih lah mak..aku kene mengalah..aku cube col mr.K byk kali tuk inform benda ni tp die xangkat..aku xtau nk buat ape..last2 aku buat keputusan drastik..aku pk mungkin Tuhan nk tunjuk ni la jalan nye tuk aku lari dari die..dh alang2 die xangkat, baik aku diam trus..dan aku hy hantar msg yg aku kire adalah terakhir dr aku...

'hubungan kita smpai di sini shj...sory n tankz 4 everything'


kenapa die xagkat fon??ape jadi lepas 2??ape jadi pada die??ape jadi pada mak die??mcm mn cite kami putus ms aku sem3???sume nye akan bersambung dlm PART 3~~~~~


 

Wednesday, 20 July 2011

kisah KAMI...part 1

al kisah....toyyib...al kisah maka tersebut lah kisah...toyyibbb~~
sang blogger dtg beramai2 mengadap cite puan wanna be nurul..
bile nurul jd puan~~~entah...........kehkehkeh x100

jemput singgah..jemput2..rugi kalo xbc ni..byk input aku nk kongsi ngn korag sume.2 pon kalo korang xmuntah la bile bc sume cite ni nti..hiii...sbb ni sume berkaitan dgn CINTA..cinta ni sape yg xminat??cube ckp ngn haku..sume suke cinta kn....bleh wt korag jd angau kn..haaaa...aku buat entry ni khas tuk blogger sorg ni..dia duk ty mcm mn haku bleh pertahankn cinta ngn mr.K sampai bertahun lamanye..orait dear...dgn RENDAH HATI dan HEPY MOOD, aku cite la dari A saaaaaaaaaaampai Z...satu persatu aku akan cite kn..

check dis out~~~~~~~~~
* entry akan panjag la cket..yela..kami da hampir 6taun bercinta dan hampir 11 tahun kenal..so + la sndiri yea..hihihi

aku knl mr.K ni dari aku form1..kami 1 skolah..die senior aku 2taun.so, at dat time, die form3 la..kat skolah mmg die femes..geng2 die sume femes..ade yg femes sbb nsem tp kbnyakan nye femes sbb nakal.tp nakal2 diorg pon, diorg la harapan skolah sbb diorg sume nye best student.almaklum lah...mak ni nyah dulu skolah budak2 pandai..skolah no 2 top kat negeri ni..hihih..ranking ms 2 la..skrg xtau la yg ke bape..buktinye skrg ni, geng2 die kebanyakan nye graduated from oversea university..skrg sume keje gaji besar..ok2..berbalik pd cite mr.K..aku ms 2 benci sgt kat geng2 die sbb bak kate org ganu ni, diorg ni sume KOYA je lebih..koya 2 mcm prasan la..da la jahat..suke bikin panas kat skolah..mentag2 dak pandai, sukati je nk buat ape..pengetua nk buat ape pon xbleh..yg mampu buat 'bagi tapak tangan..pangggggggggggg....'itu je la..abeh cite..huh..nyampah giler..sampai skrg aku igt ape yg ibu ckp..ibu 2 pengetua kitorg ms 2 la..pompuan..die suh pgl die ibu..' walau mcm mn nakal pon anak2 ibu ni, ibu xkn buag kamu sume sbb ibu tau anak2 ibu sume manusia berguna'..see...baik kn ibu kitorg..hihi..kami xsempat knl pon..aku je la knl die, die xkenal pon aku..nk wt cmne..kite time 2 berak pon mama lagi yg tlg basuh kn..kahkahkah..die skolah sni sampai form3 je..lepas 2, die dpt pmr 8a..if i'm not mistaken la...then, die dpt tawaran ke skolah sains shah pekan, pahang..abeh la cite zaman skolah ni..


selepas 5taun berlalu, aku blaja d kolej matrikulasi kedah lepas abeh spm..aku dpt pggilan dari sorg laki yg mengaku nama die AMER..amer la sgt..nyampah giler..idop2 aku kene tipu..tp xpe, aku lyn aje..lyn2 aku rs serasi sgt2..korang tau x...hy selepas 2 minggu kami kenal, aku yg proposed die supaya kapel ngn aku..hahaha..berani x?sbb aku rs aku xpenah jupe laki yg siesly selesa, 1 kepala ngn aku mcm mr.K...dan yg plg aku xsangke, die STUJU!!!die kate die pon rs cam ape yg aku rs..selesa..rs cm da knl lame..kami pon kapel la..gayut..sume dlm fon je..mn x nye..sorg kedah...sorg melaka..yg pasti, kami kapel dlm keadaan xkenal 1 same lain..jumpe pon xpenah...ermmmm...mn die dapat no aku????mst korag pelik kn..nti aku bg jawapan nye yea~~~akhirnya, kalo xsilap aku, selepas sbulan kami kapel, kami decide nk jumpe kat kg..die kebetulan balik cuti..aku pon tepon mama ckp nk balik..rindu kate aku..hahaha..pdhal balik nk jumpe mr.K..weeknd je beb..see..pengorbanan kena ade..kena sanggup berkorban tau..korban duit..korban masa..korban tenaga..igt 2 anak2 yea~~~dan...........jeng...jeng...jeng....


kami decide nk jumpe kat pantai kat umh aku..aku ni mn knl dgn sape aku kapel..so aku tgu je la tepi kedai kat tepi jalan 2..tgu..termenung je kat tepi tembok jalan..lame giler aku tgu..pusing kiri..pusing kanan..aku da naik fedup...yg mn 1 la mamat ni kn..tgk sorg mamat jalan dr jauh..last2 bukan..bukan lagi..dan bukan...arggghhhhh!!!!!ttibe2~~~~~tuuttt..tuuuttt...tepon aku bunyi...die tepon...*korag jgn terkejut sbb d awl hubungn kami, kami slesa ber AKU KAU...itu yg merapatkn lagi hubungn kami..juz be ourself..no hipokrit..go on dgn ape yg kite selesa..


aku:  mn ko ni...da lame aku tgu...
mr.K: ko buat ape kat situ lame2..aku dr td lagi duk gelak kn  ko..cian ko kn..pusing kiri..pusing kanan..
aku:  ko men2 ngn aku ekk...*sambil gelak2..
mr.K: aku da berjanggut tgu ko kat sni..aku yg sampai dulu dr ko tau..
aku: haaaa???mn ko????
mr.K: ni kat blakang ko ni...


bile aku pusing je...trus terbeliak mate aku..dan ayt pertama aku adalah...........


aku: astaga..ko ke????hahahahaha...

aku rs ade stgh jam kitorg gelak..dan aku xleh tgk muke die..aku nk gelak..hahaha...sepanjag kitorg dating, kitorg hy cite zaman sekolah je..die kutuk aku..aku kutuk die..hahaha..siesly hepy...kami ms 2 mmg tunjuk prangai sbnr..xde cover2..kontrol macho..kontrol cantek..mmg xde..gelak sakan..dr situ la buat kami paham perangai sbnr kami..


cite punye cite, rupenye abg aku yg kasi no aku pd die..mcm mn die knl abg aku??mcm mn abg aku bleh kasi no aku??mcm mn die bleh jumpe aku balik lps abeh zaman skolah??kat mn die dpt kuase cinta pandag pertama selepas tgk aku??semua ni akan bersambug di PART 2...tunggu......................

 

Tuesday, 19 July 2011

SEGMEN MSRED : MY FAVORITE PHOTO AND WHY



ni la gambar fav haku..
gambar adik bradik aku 8 org..tp yg ade 6 beradik aje..
kakak sulung n no 2 xjoin..
tukang snap gambar kak ipar tgh sarat ngndong..
so xleh join..
time ni kami sume balik kg tuk raye haji..
almaklum lah..sume duk kL..
kcuali 2 adik yg bongsu..
rindu diorg sume..kitorg kalo jumpe, kecoh satu kg..
sume gelak besar n giler..
hahaa..



aku pregnant?????




jeng..jeng..jeng....takdo makno nyo!!





tadi tetibe lak dh aku gastrik..lepas mkn ubt, aku smbug keje la kn..lepas 2 aku rs cm badan aku lemah semcm..nafas pon sesak..xtau nape..tetibe AKU NK PITAM!!muke da pucat..aku gtau slh sorg pekerja aku nk rest..da xleh diri da ni..lebih2 lagi time customer tgh serbu masuk kafe..lagi la aku kesian nk tgl dak2 len wt keje..aku lak best p tido kat surau kn..tp aku lagi kesian kalo ttibe drama kuch kuch hota hai ditayangkn di khalayak ramai..haaa...cmne kalo ttibe haku pegsan kat situ..lagi haru kn..

aku pon p la blakag kat dapo..jalan ke hulu ke hilir dgn harapan muke ku kembali normal dan cantek seperti slalo..lalalala...pas2 aku kuar p depan balik..igt nk la lyn customer kn..ayt mcm GRO je aku ni..kihkihkih..tp bile aku tgk je customer bak ikan sardin dalam tin, aku kembali khayal!ttibe lak nk muntah..muke pucat balik..ape mslh la...

tibe2 ade customer ty ' nurul kenapa..muke pucat semcm je ni?'  aku pon dgn slumber trus baling je plastik kuag ajar kn...sory kak..xtahan sgt..trus blah ke toilet n muntah2.. pas2 aku p surau, tido, trus lena beb..adoiii..tp kejap je la..dlm 15minit aku masuk balik sbb da rs ok cket..

kebetulan lak akak 2 pon nk byr..die ty lagi ' awk kenapa td'..ckp la xtau nape nk muntah, pening tgk org ramai sgt..slalo xmcm ni..tibe2 soalan ceput mas da kuar..' awk rs mcm mn?pening tgk org ramai sgt ekk..da kwen blom?p la cek'..ya ampun kak..saya suke soalan akak ni..suke sgt..kalo mr.K saya ade td, mst die trus p blakag kat dapo, nari poco2 sambil gelak mcm pak cik ni..same je..hahaha...


AKAK!!I'M STILL SINGLE BUT NOT AVAILABLE LAAAA~~~~aishhhh..kalo akak ckp mcm ni time saya da kawen, konfem trus lari p klinik tau..hadoiiii

Monday, 18 July 2011

newborn baby

entry xleh blah kn..mcm la aku da kawen..tp jelez la jugak tgk org len kawen, lebih2 lagi kawan sendiri kn..aku ni da gatal sgt da ni..mcm mak aku ckp ' ko ni nurul da semacam mama tgk..asyik senyum sorg2 aje..sabar la..sikit je lagi..'..


alaaa mama..anak mama ni excited semacam da tau..da rase euuwww euuuwww da ni..hahahah..giler gedix..mcm kambing..haha~~

td buke fb..ade kwn a.k.a coursemate a.k.a clasmate aku ms uitm dulu da selamat bersalin..ermmm..mcm biase la kn...letak pic..letak nama..welcome to the new world my newborn baby..standard la ayt ni kn...bunyik mcm jelez je nurul oiii!!

mmg haku jelez!!sbb aku terbayag nti aku snap pic baby aku n tulis ' wan mikael rayyan..thank God 4 giving this precious baby to me n husband' ...waduhhh3




p/s ini kalo mama aku bc ni, mau 1ari kene leter..da gatal tahap gaban da ni..mama!!tolong la anak mu ini..da giler agak nye aku ni..ni la akibatnya bile juvana da abeh..da xtau nk buat ape..

i'm fallin in luv..saranghae!

aku mmg giler dgn korea..adoiii..
kalo dpt blaja kat sane kn best..
mcm bakal adik ipar gue..hihihi..
bulan 9 nti fly ke korea..dpt blaja kat sane..
da la nm U die mcm nama plakon dalam cite MY SASSY GURL tuhh~~



 SOON CHUN HYANG UNIVERSITY..university yang specialized in medical and biomedical sciences..

west door of soonchunhyang university

lebih kurang mcm ni la U die..dekat lereng bukit..nice view..
ni die nye entrance hostel..mewah kn..
haa angah..nti angah akan blaja kat sini..amcm, ok?
 
kalo la skrg ni aku stil stay at kL, konfem aku da khatam blaja bahase korea..
ini da balik GANU KITE, celah mn la aku nk blaja kn..
nk join jugak!!!

last sekali..
aku hidangkn korang dgn klip video fav aku..
from CNBLUE and FT.ISLAND

video

video

hope u guys enjoy wif dis clip video..
peace!!

Saturday, 16 July 2011

sharing is caring

hari ni kuar ngn kawan2 skolah menengah..igtkn nk wt reunion..eh reunion amende nye kami b4 aje yg datang..da byk kali nk buat reunion tp yela kn, msg2 da besar, da ade komitmen lain..so terpakse la lupekan masa tuk bergumbira..its ok..

tp nye bukan ini yg aku maksud kn dgn tajuk entri nihh..ermmm...dari mn nk mule ekk...aku sbnrnya nk jumpe dgn kawan laki aku ni kn..tp disebabkan mmbe lain ajak aku jugak, aku ajak la dak boy 2 skali join..n die pon ok la..lgpon sume nye mmbe skolah..xde hal lah kn..

ermm...kitorag rapat la dari f1 sampai f3..abeh pmr, die pindah..kate nye xbesh duk skolah agame..yela kn..dulu biasa la..br nk up..br nk kenal dunia..nakal la cket..cket ke???ermmm...biar aku n die je la tau mcm mn die dulu..lps 2 kitog trus lost kontek..da xtau pegi mn da die 2 tp aku slalo je igt die..slalo gak ty mmbe2 lain yg 1 kg ngn die tp sume xtau mn die pegi..nk di jadikan cite, 2 tahun yg lalu, die kontek aku..mn die dpt no fon aku pon, aku xtau la..time die msg 2, aku tgh syok BBQ ngn mmbe2 skolah..reunion..kami mmbe skolah menengah mmg rapat..pantang ade cuti mst nk buat reunion..

berbalik pada cite die td, aku bukn men terkezut bile die ckp die adalah !@#$#$..cedih + gmbira sbb rupenye die masih igt aku..ty mn die pegi slame ni..diam je..rupenye ade kesah sedih d sebalik sume KEDIAMAN die..die bgtau aku mak die meninggal..die da hilang arah tuju..da xtau nk buat ape..adik bradik tunggag langgag..die pening mn nk cari duit nk tanggog adik2 die skolah..nk sare diri..adik bogsu die pon xsempat nk knl rapat ngn mak die..die ckp kalo la ms blh berputar, die nk skolah balik, nk blaja rajin2..die nyesal kuar dari skolah agame, pegi ke skolah harian biasa yg merupakan titik tolak kpd kehidupan die yg tunggag langgag..dulu die sorg student yg pandai walaupon die nakal..tp bile kuar, pegi skolah harian biasa, bgaul ngn budak2 xbagus, buat mak die sedih, sume nye da hancor..plg die sedih, die xsempat nk mtk mf dgn mak die..sampai skrg die nyesal..

tuhan je tau mcm mn ati aku time bc msg die..mengalir air mate aku..sedih kwn baik aku melalui idop mcm ni..cedih sbb aku xmampu buat ape pon tuk kurangkn rasa sedih die, kurangkn beban die, tolong adik2 die..aku hy mampu menjadi pendengar yg setia dan nasihat ape ptt..mlm 2 jugak aku col die, nk dgr dari mulut die sndiri tp at dat time, suare die sebak sgt..1st time aku dgr lelaki ngs..die xmampu nk berkate2..aku pon xsanggup tuk dgr die ngs..aku biarkan die tenang, bg message dgn kate2 semangat..aku ckp ade pape, bgtau je aku..sejak hari 2, kitorg slalo kontek..mcm2 kerja die buat tuk dpt sesuap nasi..die keje bengkel, keje kedai makan, cat umah org pon die penah buat..aku xtau la keje ape lagi yg die buat..

hari ni kitorg jumpe selepas 8tahun xjumpe..die same mcm dulu..tetap nsem mcm dulu..hahaha..n terserlah naluri KEABANGAN die bile die bwk skali adik bogsu die..adik bogsu die ni d jage oleh mak sedare die..cantek sgt adik die..br umo 4 tahun..nmpak manje sgt..mungkin sbb die xde kakak yg blh melayan kerenah die..hy kwn aku ni je slalo melayan die, bwk die jalan ke hulu ke hilir..die terpakse bahagikan adik2 die sbb xmampu nk jage..adik2 yg len dgn atok nye..ayah???ermm..ntah la..bak kate die, 'ayh aku ngn bini bodoh die 2 lah'..aku mls nk ty lebih2..lebih baik diam dripada aku suh die cite benda yg mungkin myakitkan hati die..tp ade la die cite cket2 yg die xpenah ckp walau sepatah pon ngn mak tiri die 2 tp die kate, yg die tau, mak tiri die byk kikis duit bapak die..ntah la..kite xtau ape yg terjadi sebenarnya kn..so xnk la judge ape2..cume aku pesan cube la time seadanya dan kalo betol mak tiri die kikis harta bapak die, sabar lah..nti Tuhan bukak kn pintu hati ayah ko sape sbnrnya mak tiri ko 2..tp die kate 'xkn sedar punya..dh la..malas nk ckp pasal die'..aku pon diam je la..

sepanjang perjalanan pulang, aku asyik pk pasal kawan aku ni..ape kesudahan hidup die..aku cume blh berdoa, satu hari nanti, Tuhan akan bagi kesenangan pada die..cume kite xtahu bile dan dalam bentuk ape kesenangan yg Tuhan akan bagi..yg penting, kena sentiasa sabar dan beriman padaNya..sentiasa berdoa, tawakal dan berusaha..td die ade mesej adik die ckp 'xpuas lagi main dgn kakak'..buat aku lagi sedih..terbayang2 wajah mulus adik die..sejuk hati..xpe2..lepas ni kite kuar lagi k ain..ain jgn sedih..nk kuar, suh abg !@#$ mesej akak yea..nti akak dtg amek ain, kite main air kat tepi pantai mcm td..

entry ni khas tuk ko !@#$%..aku sntiasa ade tuk ko xkire susah @ senang..time senang, mst la aku lagi nk bersama2 ko kn..hahaha..pape pon, ko kene sabar harungi setiap dugaan yg ko hadapi dan akan hadapi setiap hari..pape pon, ko kontek je aku.cite je kat aku..aku pendengar setia ko no.1..i'Allah, bile aku dh keje nti, aku akan tlg mn ptt k..ko pon kene usaha sama la eh..aku skrg da ade kat kg..da xduk kL dah..so bile2 je ko blh jumpe aku kalo ko tencen..juz msg @ col me..

*entry yg tersangat la touching..tamo ngs!!!isk3...

Friday, 15 July 2011

tolong pilih

dear!!tolong pilih!!!!
pening daaa~~
sume cantik la dear..
soal tema nk color ape, xkesah sgt..
mn bj yg plg cantik, kaler 2 lah yg akan jd tema..
so tolong eh..
nk mtk pendapat..
sbb mate korang la yg akan tgk aku nti cantik ke x 
time pakai nti kn...
TQ!!

yg tengah @ kiri (belag2)




sy suke kuning..plg suke yg ni..

yg ni ke 2..suke!!





garang kn..tp siesly i loike it..ni pilihan ke 3






ni lagi 1 kuning..cantik jugak kn..   


cantik kn..vogue gitu..pakai time akad nikah, mmg pitam la tok kadi tgk aku..haha
yg ni aku suke kaler die..cantik combination biru gold
suke tang dada 2..cantik..
last sekali..aku namakn bj ni "my DREAM"..
tp pakej die MAHAL!!!
syg nye..isk3...
TADAAAA~~~
cantek kn????

SUME CANTEK!!CMNE NIE????

Sunday, 10 July 2011

i'm speechless

mR.k : ermmm..abg ade sumthin nk gtau ni tp perlu ke ek nk gtau??
aku : hish..benci tau..slalo mcm ni..geram nye...(dlm ati, makin geram makin syg sbnrnya..hihi)
mR.k : xperlu la..xsurprise nanti..mmuuaahhhh!
aku : b..plz~~~~
mR.k : hahaha...27.8 syg mesti ade kat KL tau..
aku : haaaaaa????syg balik ke???kate tiket mahal..kene standby la..nk braye kat samporna la..b men2 ekkkk~~~
mR.k : hahaha..mmg la mahal tp pikir la jugak kat budak kecik ni..nti nk braye ngn sape..karag mlm raye xpsl2 col tepon ngs2..da 4 taun kite braye same2..xkn raye ke 5 ni ttibe lak xraye same.mst syg rs len kn...kn abg da jnji xnk buat syg ngs...


yes!!!!its true!!mmg die xpenah menghampakan aku n sejak die janji da xnk buat aku ngs aku pon da lupe taun yg ke bpe tp da lame la, sejak itu smpai skrg die da xpenah buat aku ngs.sntiasa buat aku tersenyum dan plg aku suke, dr kitorg mule2 kapel smpai skrg, die adalah sorg guy yg full of surprise..t'sgt suke buat surprise n air mate aku slalo mengalir kerana terLALU gembira dan terharu...kuar la jugak air mate kn..die sgt la kiut n comel stiap kali buat surprise..same je cm kucing ni..hahaha...
mR.k akan terbang ke mana sj demi aku..tankz a lot honey
sbb 2 slame ni aku da xbleh ngn org len..xde niat pon nk cari pengganti die sampai bile pon..hy mR.k yg memahami aku, tau ape yg aku nk n tau ape yg aku harapkan..

hati aku da terkunci utk lelaki len bcoz~~~
norul hidayah loves u n will owez loves u more than u loves me..hihihi..aci x???
last but not least~~~~~
 
 

Saturday, 2 July 2011

my KEBABOMMMMM nye pantang

kepala da la tgh sakit..datang pulak minah cine ni wt hal..mmg kene la..pdn ngn muke ko..bengang betol la aku..aku ty elok2, ko gurau bodoh lak ngn aku ey..len la kalo knl aku da 10taun, xpe gak..ini depan org ramai, da la sound kuat..anggak2 la beb...

kisah deposit tunai..cewaahhhh~~~

aku: ade duit tukar x?da bpe kali buat ni, asyik reject aje..
minah cine: eh xnk la saya..nti kalo tukar ngn awk, saya lak yg d reject nye nanti..
(ok..alasan ko d terima..aku pon xsuke nyusahkn org..aku pon try la lagi kn..byk kali xdpt2..sekali~~~)

minah cine: eh duit awk 2 duit palsu ke????
aku: eh ckp elok2 cket k..aku br wt kuar dr maybank td..mu igt aku budok jahat ke guane?????

haaa...xpasal2 kene..trus diam..sound bukn men kuat..abeh sume org pandag..malu !!@#..da aku nk tkr duit ngn ko xnk..bile lame, sukati ko nk sound mcm gt kn..kuang ajar tau x...plg pantag la aku manusia mcm ni..xde adab langsug..

Friday, 1 July 2011

rampas, di rampas dan perampas

kalo aku rampas ko nye bf, ape ko rs??
kalo aku rampas ko nye suami, ape ko rs??
aku rasa~~~~
aku rasa bersyukur sgt sbb at lis, aku da penah rs bahagia bile bersama die..skrg mgkin turn ko pulak..slh ke kalo kite pk mcm ni???

ckp mmg la senang kn..yg menanggog nye org yg berkenaan 2..ermm..kadag2 aku pelik dgn org yg suke merampas hak org len..xtau malu ekk..lps 2 sempat lagi menunjuk2..walaupon bende ni xde kene mengene pon dgn aku tp nye, sikit sbyk ade la jgk pertalian darah dgn 'org yg di aniaya' ni kn..pulak 2, c 'perampas' 2 tau aku ade relationship dgn 'yg teraniaya', lagi la nk menggedik dpn aku..'org yg di rampas' lak trus lari..mungkin sbb malu..nk slhkn 'org yg di rampas' tuhh xboleh jgk sbb dgr kate die da kene pukau oleh c 'perampas' tuhh..betol @ x, hy Allah yg tau..abeh cite sal perampas suami orang..kite cite sal perampas pakwe @ makwe org lak..

kali ni, biar aku lak yg jadi perampas..aci????kalo xnk, jage la pakwe @ suami korag elok2 kalo xnk aku rampas..hahaha...ape, ko igt ko bagos sgt ke nurul oiiii~~~yela..kadag2 sakit hati jgk bile kite tgk org yg kite rapat, baik, di perlakukan seperti yg xsepatutnya oleh awek diorg..mcm xhormat kn..yela...mmg la die 2 bukn tok laki mung!!!!tapi nye, dalam kepala kite ni kalo boleh, xnk la kapel sampai 100 org kn..kalo boleh, pakwe kite skrg ni je la kite nk wt husband..da mls nk cari len kn...ini da la kuar same2 ngn membe2 len tp xmesra alam dgn member2 pakwe ko 2...da memalukan pakwe ko kn..nti abeh sume ty 
  1. pesal ngn awek ko 2???
  2. len kali ko da xpayah la bwk awek ko lepak ngn kitorg..
  3. kitorg xsuke la awek ko..
  4. eh ko cari org len la...
lame2 mmg betol la pakwe ko akn tglkn ko satu ari nti..percaya la..kite kene time sape mmbe2 pakwe @ makwe kite..kwn die, kwn kite jugak..baru la akn slalo hepy..bagi  aku kn..restu kwn2 pon penting tau...bagi aku la..korag xstuju xkesah la..so plz...cheerz up!!!smile!!!susah ke???????len kali kalo ko bwk die lepak skali lagi, die buat prangai cm2 jgk sampai aku kne ty byk kali pesal muke cm2, pesal masam, pesal xsenyum..kang aku gtau nk rampas ko dari die, baru nk putih mate...huh..sombog..nyampah...

Monday, 27 June 2011

dilema sorang BOS KECIK..isk3

sush kn bile kite nk tegur sorg yg lagi tua dr kite eventhough kite adalah BOS!!bukn la bos sgt kn..dh abg aku manager kat situ n die hire aku keje ngn die as supervisor utk supervise staff2 die..setiap hari aku pegi keje dgn TERSANGAT la xde mud.sbb dh tau ape yg akan berlaku.sumenye bende same je yg akn timbul iaitu PEKERJA2 NI BODOH SOMBONG!makin lame aku makin tidak betah utk keje kat situ..dr awl2 keje ok la kn..sume sopan2 la kn..last2 mcm HARAM seko2..tp seko je la..yg len sume da ok selepas slh sorg dr mereka dh kene sound..

aku bukn sorg yg suke mengadu domba..dgn org yg aku xrapat, mmg aku sorg yg pendiam..hellooooo...dgn mak ayh aku pon, dlm 1 ari aku akn bercakap pon blh kire dgn jari la bpe patah aku ckp..aku lbh suke bersendirian,,suasana diam..sunyi..aku suke sorg2..ms awl2 my bro mtk keje ngn die, aku da ckp da..aku ni sibuk wt tesis..kalo stakat nk supervise, nk jage kaunter n cover mn ptt, aku xde hal..yg penting, time xde customer, aku nk ciapkn tesis aku..then my bro ckp ORAIT DEAR!!!so~~~~wat do u expect???????

ari di mn tahap kesabaran aku da smpai ke kemuncak..

DIA: eh nurul..mari jap..(dgn nada yg bagi aku TERSANGAT LA KURAG AJAR..kasar sial..da la dpn org ramai..xreti nk jage air muke org ke..customer sume pandag..)
aku: npe kak?
DIA: dh brape kali akak ckp kalo ade org tego pape, cpt2 bgtau akak..(kasar lagi beb)
aku: amende ni????sp yg tego??sy xtau pape pon..
ade la sorg staf len tego jgn mrh aku sbb org 2 gtau die..bukn kat aku..br la nada akak 2 ok..

da mls nk refresh..hahaha..kesimpulan kat cni..cube la blaja hormat org dan jage adab..jage nada suara..ckp jgn menegking...walau tensen mn pon kite, busy mn pon kite, adab kene jage xkire kite lbh tua @ muda..yg muda hormat org tua, yg tua pon kne hormat yg mude jugak..kalo da yg tua xreti nk hormat, jgn arap la yg mude nk hormat..ko jgn la pk aku akn hormat ko lps ni..selepas kejadian ni, satu ari suntuk aku mody..lgsung xsenyum..eh ape..ttibe lak dh my bro smpai..n rupe2nye die prasan perubahan aku..mlm 2 die ty ape mslh..aku mls la nk cite sbb da tau kalo aku cite, knfm die akn tego staff yg berkenaan kn..tp terpakse jugak cite..rupenye esk mmg c AKAK 2 kene tego n sume da tau sal bende ni..aku diamkn aje la..sp salah skrg ni kn..nasib ko la..n abg aku ckp mmg c AKAK 2 prangai mcm 2..dgn abg aku pon die ckp menegking..gasak la ko..tp kn, lepas pd abg aku tego, elok pulak ckp kn..nada jage..bagos..aku pantag la org ckp tengkig2 ni...kite ty elok, ckp elok, jwb pon kene elok la kn..jgn kurag ajar..kne hormat org..bende mcm ni pon kne ajar ke..xphm betol laa..

luahan ati aku ni xsampai kat cni je tau sbb ade lagi makhluk ALLAH yg bermasalah n die la masalah plg besar..menyakitkan mate la beb..siesly...giler bodoh sombog la die ni..umo beze ngn aku 2taun aje tp kerek die kn..nauzubillah....nk wt pape kn, sukati mak bapak die je..beb...
  • kalo slisih ngn die, terlanggar bahu ke, smpai kn aku yg tgh bwk barag pon nk jth, slumbe je blah..xde ckp sory ke nk pandag ke ape ke..xde pape beb..xde!!!!!!
  • kalo pgl die, die buat bodoh je..nk kate xdgr, lgsug xlogik..sbb aku ade dkt je pon ngn die..paling muke pon x, nk kate angguk kepala pon x, nk bukak mulut apatah lagi..kalo ckp ngn die, duk sblh die pon, same jugak..ciap pandag tmpt len lagi..ckp ngn org len pulak..cube ckp ngn aku sape xbengag kalo ckp ngn org mcm ni...nk kate die xsuke aku, mslhnye kalo abg aku ckp ngn die pon, die mcm 2 jugak..eh bodoh la die ni..sial tau x..bodoh!!
  • ari 2 penah die tersiku aku nye perut..siesly senak beb..aku tgh tahan sakit pon, die blah mcm 2 je..xde ckp pape pon..

ari2 aku terpakse berhadapan ngn staf ni seko..sp2 blh x tlg cadangkn kat aku pe yg ptt aku buat..aku kn siesly kalo da xtahan, mmg ade yg mkn pelempag aku..siesly..mmg akn jd isu kalo aku wt mcm 2..silap2 aku yg d persalahkan..mmg confirm...kn3...sbb aku berkasar..abeh 2..die berkasar dulu xpe la ek....sakit ati aku ni Tuhan je yg tau..



entry kali ni penuh dgn emosi..mintak pandangan dari sume bloggers..help me to face wif all these people!!!





Tuesday, 14 June 2011

5 tahun bersame kamo

alhamdulillah..
5 tahun sudah bersame kamo..
syukur sgt dgn jodoh yg Tuhan aturkan ini..
jodoh ke??
aku mohon Ya Allah..
aminnn~~~
tahun dpn???
genap 6 tahun kite bersame menjadi detik yg bersejarah..
 insyaAllah~~~



Thursday, 26 May 2011

pelamin, bj akad nikah dan tema majlis

entry ringkas aje..
insyaAllah semua ini akan terlaksana xlama lg

cantik kn..ni la pelamin aku nk..insyaAllah..cume nye akn tkr kaler aje la..aku nk kaler mcm pelamin kat bwh ni

kaler kuning + pink + putih..d sebabkan tema aku kaler ni, so pelamin kat ats 2 akn d ubah menjadi kaler ni la..cantik x??ape2 pon, aku nk ty pendapat BAKAL dulu la..
next adalah contoh baju akad nikah yg aku nk
kamo2 rs sesuai x??
mcm ok je kn..skrg ape pon blh pakai kn
org xpenah buat, kite buat la dulu..hihi

amacam, ok??


cantik sgt..nmpak mcm arabian gitu..
sbb kalo blh, style yg aku nk buat adalah ARABIAN STYLE..
skrg tgh sibuk survey lagi mn yg sesuai..
mcm yg ni pon da ok..
tgu BAKAL balik mgu dpn, then aku akn discus ngn die.. 

ade 1 kedai aku pasan ade bj pengantin kaler kuning + maroon..
cantik giler..kalo amek yg 2, so tema kaler nanti akn berubah la 
jadi kaler kuning + maroon + putih
suke2!!!
abg!!cepat la balik!!

Monday, 16 May 2011

pengalaman selama 10 taun bergelar pelajar sekolah rendah n menengah..SELAMAT HARI GURU!!

sume org duk sibuk wt entry slamat ari guru
aku pon nk wt jgk..
pengalaman selama berguru ni..hahaha..
mengelikan usus aku aje..nakal kot..
aku ni dr skolah rendah mmg terkenal dgn kenakalan
tp bak kate org tua2..
budak2 ni kalo xnakal, xcerdik..
betol la aku rs
sbb kwn2 aku yg seangkatan dengan kenakalan ku
sume nye berjaya ngn idop msg2
alhamdullah..
jom aku nk kogsi cite cket pasal kenakalan ku 
yg aku igt je la
bermula sesi persekolahan rendah..
YIHAAAA~~~

SEKOLAH KEBANGSAAN GONG BADAK (5 TAUN)

teramat suke skolah ni..
sume cikgu sporting..
sape ek cikgu2 aku..
TEACHER ZUBAIDAH, CIKGU ZUL, CIKGU TENGKU, CIKGU ZAWAWI
haaa...yg plg aku igt adalah CIKGU ADAM SAAD..
sbb aku penah kene baling kapur sbb termenung time die mengajar
nk terkencing kot time kne mrh 2..sume pandag aku..
time ni darjah 6 kelas plg depan okei~~~
hahahaha..

SEKOLAH MENENGAH KEBANGSAAN AGAMA TOK JIRING (5 TAUN)

'xmo p skolah ni!!nti kene pakai tudug labuh!!'
ini lah persepsi pertama aku bile dpt tawaran skolah ni
tp pegi la jgk sbb skolah ni antara skolah agama terbaik kat t'ganu ni
bangge la jgk kn..
so p je la..
eh ape..ari ptame jejak, mcm skolah biase jgk
xde beze pon
nk tergelak pon ade bile jumpe senior yg berlagak gangster
gangster setakat mn sgt kalo da pakai tudog labuh..hahaha
wt malu je tp last2 aku jgk yg mengikut jejak diorg
n di sebabkan kegangsteran aku lah 
f4 aku kene jd pengawas sekolah sbb nk jdikan aku dak baik
tp sowey la USTAZAH MAIMUNAH @ MOK B..
impian kamo xterlaksana..hahahaha..
naik f5 je, nm aku da d gugurkan sbg pengawas sbb kenakalan aku tiada batas nye..
hahhaah..puas ati aku sbb berjaya cabar MOK B..

oh USTAZAH SABARIAH @ USTAZAH SABA..
mulut mu cukup lah laju..
tp aku xamek ati pon..kwn2 aku pon aku rs xamek ati jgk
klaka ade lah..mmg la die suke sound direct..no tapis2 k..
kalo terguris, pdn la muke korag..
tp aku..hahahah..gelak aje..
die la yg suke tego kalo xpakai kain dalam..xpakai stokin panjag..
so kalo nek tge n tgk die ade kat blakag, automatik turun balik..hahahaha
kalo xpon, nek la tge dgn kaki terkepik2
apo..ko igt ustazah xtau ke..skali d selak nye kain 2 kat situ jugak..hahaha
i lap u lah ustazah...

byk lagi sebenarnye tp da mls nk taip..
dulu abeh pmr penah terpikir nk tkr skolah biase sbb aku xpandai bahasa arab
tp xjadi tkr dan aku sebenarnye bersyukur 5 taun blaja kat cni
walaupon bahasa arab aku hancor berkecai
tp akidah, pegangan agame yg di pegag slame ni
berkat ajaran ibu bapa dan mereka lah
buat aku jd manusia berguna skrg dan insyaAllah smpai bile2
sebak la pulak~~isk3
saya syg cikgu2 saya dan saya berdoa cikgu2 sume d panjagkn umur, d murahkan rezeki
dan d berkati olehNya..amin~~

TERIMA KASIH CIKGU DAN SELAMAT HARI GURU!!
*walaupon da 6 taun saya meninggalkan zaman persekolahan tp sy xpenah lupekn cikgu dan ajaran mereka..bukti????nanti saya kawen, saya jemput kalian yea...hahahaha


Saturday, 14 May 2011

4 tahun 11 bulan

xsabar nk tgu kol 12..genap 4 tahun 11 bulan aku n die..
makne nye bulan depan la genap 5 tahun kami bersame
mcm2 dugaan tp alhamdullh sume ok..
itu pon 2 taun pertama stil tunggag langgag jugak
tp la kn...betol la org kate
kalo jodoh kuat, dugaan mcm mn pon tetap jugak dpt bertahan
dulu muda lagi..itu yg kejap on kejap off
tp skrg da xmampu berpisah..
syukur d kurniakn lelaki mcm WAN MOHD KHUZAIFAH WAN AZLI



dulu tiap kali 13hb, msti ktorg wish..hahaha..
mcm giler pon ade tp da terbiase
last2 da xlarat..
dengan sendiri nye da stop wish tiap2 bulan
KECUALI 13 JUNE...
yang ni kalo xwish, mmg kene sule la!!
pikir2 balik kn..dulu ktorg byk gler kot tarikh yg WAJIB wish
aku pon da xigt sbb skrg tgjwab len byk lg..hahaha
yg penting skrg hy 3 tarikh yg wajib ktorg wish
  1. besdey aku 22 julai (1988)
  2. besdey die 5 mac (1986)
  3. anyvesary ktorg 13 june (2006)
  4. anyvesry kawen insyaAllah same ngn tarikh kapel.taun je xtau bile
yg plg dasyat, sume tarikh ni ktorg xpenah berpeluag utk sambut..haahah
nk wt mcm mn..xpenah duk dekat..mcm mn nk sambut..
tp ok gak..tgu tawen t lah br syok..
at lis de jugak bende nk wt bile kawen t
kalo time kapel sume da wt, t tawen bosan lak..
xgitu????

lg 1 persoalan kitorg..nama anak..hahahaha
yela..cube korag tgk nm die..panjag kot..
t of cos la nm anak aku pon kene ade WAN kat depan
penuh 1 i/c sat gi..
ermmm...
  • wan mohd adam itqan bin wan mohd khuzaifah
  • wan mohd danish danial bin wan mohd khuzaifah
  • wan norul aishah bin wan mohd khuzaifah
  • wan norul batrisya bin wan mohd khuzaifah
 giler panjag!!!!
so abg..kite kene pikir balik la nm ank kte..hihihihi..
cian diorg nti..
OK??????



Tuesday, 19 April 2011

tahu @ buat2 xtau..

aku ni xde la baik sgt..
cme nye kite saling tego menegur 
tp aku xbrani tego org dpn2..
nmpk mcm kite xhormat die + kuag ajar..
so~~
moral of e story//
aku pom xsuke org tego aku..hihihi
tp ape kaitan tajok entry aku nihh..
ni sbnr nye..

  1. rambut perag mcm ape je tp slumber dek je solat..halal ke ape pom jenama yg korag pakai tuhh..TAHU @ BUAT2 XTAHU
  2. cukur bulu kening + pakai bulu mate palsu + pakai rmbut palsu & seangkatan dengan nye..maksudnye mengubah ciptaan Allah..sama la dgn No 1 td..bersyukur lah dgn ape yg Tuhan dh bg pd kamo..TAHU @ BUAT2 XTAHU
  3. simpan kuku panjag..sy sejak azali mmg xsuke simpan kuku pnjag dan syukur lah mmg itu yg sepatutnye..sbb ape?sbb nye nti setan TERGANTOG2 kat situ..TAHU @ BUAT2 XTAHU
  4. kaler kuku tp slumber je solat..plus solat je dpn org..org sekelilig tgk pom geleg kepala..kalo dh mcm 2, mst die solat sbb terpakse..TAHU @ BUAT2 XTAHU
  5. ramai yg xtau mcm mn nk pakai kain semayag ngn betul..aiii..kalo dh 23taun idop, pakai kain smyg pom xtutup ngn betul, di terima ke solat nye??ntah..aku pom xde jwpn..aku bukn nye ustazah..yg pasti dagu kne tutup betul2, dahi jgn la tutup..nti nk sujud mcm mn kalo de kain halag kat dahi 2..nti dahi xsujud betul kene sejadah..TAHU @BUAT2 XTAHU
  6. pakai tudog tp kat blakag TERJULUR rambut..eh ape ke pelik beno rupenye...TAHU @ BUAT2 XTAHU

aku xde niat mengata sape2..
sbb aku pom byk melakukan kesalahan..
mcm entry kwn aku sblm ni..
SETIAP ORG ADE PELUANG MEMBETULKAN KESILAPAN
selagi pintu taubat terbuka, bertaubat lah...
same2 kite berubah ke jalan Allah..
dan kpd sape2 yg tgk kwn2 die yg dulu nye prangai mcm setan tp skrg
die cube utk berubah..
jgn la CELUPAR sgt mulut tuhh..
sokog lah die..
dan jdikan die 1 contoh utk kamo turut berubah..
KERNA DIE LBH MULIA DR KAMO YG TERUS MENERUS SESAT..
pandai duk mengata org aje...
RENUNG2KN LAH & SELAMAT MERENUNG!!

Thursday, 14 April 2011

sedih lagi..isk3..

asal nye entry ni mgu lps da
tp di sebabkn xde mood
so br la nk tls..

pesal sedih???
sedih la d tinggalkn cik abg
abg balik seminggu aje..n seminggu 2 jgk ktorg kuar xbenti2
sonok + lps rindu 
tol la org ckp
better long distance relationship dr duk bkepit 24jam
rindu xrase
ape pon xrase
sonok nye!!!
tankz abg balik..
luv u so much...

i luv u so much~~


syg suke majok ngn abg

alllaaaa bucuk2..hihihi

hey there!!

hahaha..cian abg..

pagi abg balik 2, aku sampai lmbt kat epot..
so bertambah cedih sbb xdpt tgk abg lame2..
pape pon~~~

jumpe abg november nanti..lamenye!!!

Tuesday, 22 March 2011

sedetik lebih

adoiii..ponat nyo eden wt tesis ni..
kalo dlm bahaso melayu, xpo la jugok
ini adoooiii..eden ni muet dpt band 2 jo..cano nihh.. 
sumbody help me!!!
ok x eden ckp nogori???kihkihkih
dolu eden ckp mcm ni, mrh no kwn eden kek eden..
dio kato rosakkn bahaso nogori dio..hahaha...

jane..ekau jgn mrh yo~~

igtkn nk take 5..eh take 5 amende
da hmpir sjam aku duk mengarut ntah pape
jap msg c DIA, jap tgk fb..
sekali kn..hihihi..aku teringt sesuatu..
aku suke sgt lgu SEDETIK LEBIH
alllaaa..yg anuar zain nynyi 2..
korag msti tau punye..
bile tgk lirik die kn dlm utube,wt aku rindukn DIA
iskkkkk3~~

dr dulu lg ktorg LONG DISTANCE RELATIONSHIP
mule2 sush jgk tp lame2 ok la..
alah bisa tegal biase..betol ke ayt aku ni??hihihi.. 
da hmpir 5 buln ktorg xjumpe..
yelaa..die nun jauh d seberag sane..
kene redah lautan api wooo...
tp buln 4 die balik..yiiiihhaaaa!!!
mish u a lot!!!


so lagu sedetik lebih ni nmpk cam sesuai je dgn feeling aku terhadap DIA
jom kite hayati lirik lagu sedetik lebih di mana ini juga luahan perasaan aku..
check it out~~
 
setiap nafas yg di hembus
setiap degupan jantung 
aku selalu memikirkanmu
dalam sedar di buai angan
dalam tidur dan khayalan
aku selalu memikirkanmu

ternyata ku perlukan cinta
dari dirimu sayang 
barulah terasa ku bernyawa

kasih ku
ku amat mencintai kamu
kerna kau beri arti hidup
ku kan terus mencinta 
sedetik lebih
selepas selamanya

dikala penuh ketakutan 
dengan badai kehidupan
ku bersyukur adanya kamu
biarlah kehilangan semua yang dimiliki
di dunia asal masih
adanya kamu

ternyata ku perlukan cinta
dari dirimu sayang 
barulah terasa ku bernyawa

kasih ku
ku amat mencintai kamu
kerna kau beri arti hidup
ku kan terus mencinta 
sedetik lebih
selepas selamanya

sayang selamanya akan cintakan abg..
abg membahagiakn sayang dr dulu, skrg n selamanya..
tankz abg..luv u so much..