Thursday, 26 May 2011

pelamin, bj akad nikah dan tema majlis

entry ringkas aje..
insyaAllah semua ini akan terlaksana xlama lg

cantik kn..ni la pelamin aku nk..insyaAllah..cume nye akn tkr kaler aje la..aku nk kaler mcm pelamin kat bwh ni

kaler kuning + pink + putih..d sebabkan tema aku kaler ni, so pelamin kat ats 2 akn d ubah menjadi kaler ni la..cantik x??ape2 pon, aku nk ty pendapat BAKAL dulu la..
next adalah contoh baju akad nikah yg aku nk
kamo2 rs sesuai x??
mcm ok je kn..skrg ape pon blh pakai kn
org xpenah buat, kite buat la dulu..hihi

amacam, ok??


cantik sgt..nmpak mcm arabian gitu..
sbb kalo blh, style yg aku nk buat adalah ARABIAN STYLE..
skrg tgh sibuk survey lagi mn yg sesuai..
mcm yg ni pon da ok..
tgu BAKAL balik mgu dpn, then aku akn discus ngn die.. 

ade 1 kedai aku pasan ade bj pengantin kaler kuning + maroon..
cantik giler..kalo amek yg 2, so tema kaler nanti akn berubah la 
jadi kaler kuning + maroon + putih
suke2!!!
abg!!cepat la balik!!

Monday, 16 May 2011

pengalaman selama 10 taun bergelar pelajar sekolah rendah n menengah..SELAMAT HARI GURU!!

sume org duk sibuk wt entry slamat ari guru
aku pon nk wt jgk..
pengalaman selama berguru ni..hahaha..
mengelikan usus aku aje..nakal kot..
aku ni dr skolah rendah mmg terkenal dgn kenakalan
tp bak kate org tua2..
budak2 ni kalo xnakal, xcerdik..
betol la aku rs
sbb kwn2 aku yg seangkatan dengan kenakalan ku
sume nye berjaya ngn idop msg2
alhamdullah..
jom aku nk kogsi cite cket pasal kenakalan ku 
yg aku igt je la
bermula sesi persekolahan rendah..
YIHAAAA~~~

SEKOLAH KEBANGSAAN GONG BADAK (5 TAUN)

teramat suke skolah ni..
sume cikgu sporting..
sape ek cikgu2 aku..
TEACHER ZUBAIDAH, CIKGU ZUL, CIKGU TENGKU, CIKGU ZAWAWI
haaa...yg plg aku igt adalah CIKGU ADAM SAAD..
sbb aku penah kene baling kapur sbb termenung time die mengajar
nk terkencing kot time kne mrh 2..sume pandag aku..
time ni darjah 6 kelas plg depan okei~~~
hahahaha..

SEKOLAH MENENGAH KEBANGSAAN AGAMA TOK JIRING (5 TAUN)

'xmo p skolah ni!!nti kene pakai tudug labuh!!'
ini lah persepsi pertama aku bile dpt tawaran skolah ni
tp pegi la jgk sbb skolah ni antara skolah agama terbaik kat t'ganu ni
bangge la jgk kn..
so p je la..
eh ape..ari ptame jejak, mcm skolah biase jgk
xde beze pon
nk tergelak pon ade bile jumpe senior yg berlagak gangster
gangster setakat mn sgt kalo da pakai tudog labuh..hahaha
wt malu je tp last2 aku jgk yg mengikut jejak diorg
n di sebabkan kegangsteran aku lah 
f4 aku kene jd pengawas sekolah sbb nk jdikan aku dak baik
tp sowey la USTAZAH MAIMUNAH @ MOK B..
impian kamo xterlaksana..hahahaha..
naik f5 je, nm aku da d gugurkan sbg pengawas sbb kenakalan aku tiada batas nye..
hahhaah..puas ati aku sbb berjaya cabar MOK B..

oh USTAZAH SABARIAH @ USTAZAH SABA..
mulut mu cukup lah laju..
tp aku xamek ati pon..kwn2 aku pon aku rs xamek ati jgk
klaka ade lah..mmg la die suke sound direct..no tapis2 k..
kalo terguris, pdn la muke korag..
tp aku..hahahah..gelak aje..
die la yg suke tego kalo xpakai kain dalam..xpakai stokin panjag..
so kalo nek tge n tgk die ade kat blakag, automatik turun balik..hahahaha
kalo xpon, nek la tge dgn kaki terkepik2
apo..ko igt ustazah xtau ke..skali d selak nye kain 2 kat situ jugak..hahaha
i lap u lah ustazah...

byk lagi sebenarnye tp da mls nk taip..
dulu abeh pmr penah terpikir nk tkr skolah biase sbb aku xpandai bahasa arab
tp xjadi tkr dan aku sebenarnye bersyukur 5 taun blaja kat cni
walaupon bahasa arab aku hancor berkecai
tp akidah, pegangan agame yg di pegag slame ni
berkat ajaran ibu bapa dan mereka lah
buat aku jd manusia berguna skrg dan insyaAllah smpai bile2
sebak la pulak~~isk3
saya syg cikgu2 saya dan saya berdoa cikgu2 sume d panjagkn umur, d murahkan rezeki
dan d berkati olehNya..amin~~

TERIMA KASIH CIKGU DAN SELAMAT HARI GURU!!
*walaupon da 6 taun saya meninggalkan zaman persekolahan tp sy xpenah lupekn cikgu dan ajaran mereka..bukti????nanti saya kawen, saya jemput kalian yea...hahahaha


Saturday, 14 May 2011

4 tahun 11 bulan

xsabar nk tgu kol 12..genap 4 tahun 11 bulan aku n die..
makne nye bulan depan la genap 5 tahun kami bersame
mcm2 dugaan tp alhamdullh sume ok..
itu pon 2 taun pertama stil tunggag langgag jugak
tp la kn...betol la org kate
kalo jodoh kuat, dugaan mcm mn pon tetap jugak dpt bertahan
dulu muda lagi..itu yg kejap on kejap off
tp skrg da xmampu berpisah..
syukur d kurniakn lelaki mcm WAN MOHD KHUZAIFAH WAN AZLI



dulu tiap kali 13hb, msti ktorg wish..hahaha..
mcm giler pon ade tp da terbiase
last2 da xlarat..
dengan sendiri nye da stop wish tiap2 bulan
KECUALI 13 JUNE...
yang ni kalo xwish, mmg kene sule la!!
pikir2 balik kn..dulu ktorg byk gler kot tarikh yg WAJIB wish
aku pon da xigt sbb skrg tgjwab len byk lg..hahaha
yg penting skrg hy 3 tarikh yg wajib ktorg wish
  1. besdey aku 22 julai (1988)
  2. besdey die 5 mac (1986)
  3. anyvesary ktorg 13 june (2006)
  4. anyvesry kawen insyaAllah same ngn tarikh kapel.taun je xtau bile
yg plg dasyat, sume tarikh ni ktorg xpenah berpeluag utk sambut..haahah
nk wt mcm mn..xpenah duk dekat..mcm mn nk sambut..
tp ok gak..tgu tawen t lah br syok..
at lis de jugak bende nk wt bile kawen t
kalo time kapel sume da wt, t tawen bosan lak..
xgitu????

lg 1 persoalan kitorg..nama anak..hahahaha
yela..cube korag tgk nm die..panjag kot..
t of cos la nm anak aku pon kene ade WAN kat depan
penuh 1 i/c sat gi..
ermmm...
  • wan mohd adam itqan bin wan mohd khuzaifah
  • wan mohd danish danial bin wan mohd khuzaifah
  • wan norul aishah bin wan mohd khuzaifah
  • wan norul batrisya bin wan mohd khuzaifah
 giler panjag!!!!
so abg..kite kene pikir balik la nm ank kte..hihihihi..
cian diorg nti..
OK??????