Monday, 27 June 2011

dilema sorang BOS KECIK..isk3

sush kn bile kite nk tegur sorg yg lagi tua dr kite eventhough kite adalah BOS!!bukn la bos sgt kn..dh abg aku manager kat situ n die hire aku keje ngn die as supervisor utk supervise staff2 die..setiap hari aku pegi keje dgn TERSANGAT la xde mud.sbb dh tau ape yg akan berlaku.sumenye bende same je yg akn timbul iaitu PEKERJA2 NI BODOH SOMBONG!makin lame aku makin tidak betah utk keje kat situ..dr awl2 keje ok la kn..sume sopan2 la kn..last2 mcm HARAM seko2..tp seko je la..yg len sume da ok selepas slh sorg dr mereka dh kene sound..

aku bukn sorg yg suke mengadu domba..dgn org yg aku xrapat, mmg aku sorg yg pendiam..hellooooo...dgn mak ayh aku pon, dlm 1 ari aku akn bercakap pon blh kire dgn jari la bpe patah aku ckp..aku lbh suke bersendirian,,suasana diam..sunyi..aku suke sorg2..ms awl2 my bro mtk keje ngn die, aku da ckp da..aku ni sibuk wt tesis..kalo stakat nk supervise, nk jage kaunter n cover mn ptt, aku xde hal..yg penting, time xde customer, aku nk ciapkn tesis aku..then my bro ckp ORAIT DEAR!!!so~~~~wat do u expect???????

ari di mn tahap kesabaran aku da smpai ke kemuncak..

DIA: eh nurul..mari jap..(dgn nada yg bagi aku TERSANGAT LA KURAG AJAR..kasar sial..da la dpn org ramai..xreti nk jage air muke org ke..customer sume pandag..)
aku: npe kak?
DIA: dh brape kali akak ckp kalo ade org tego pape, cpt2 bgtau akak..(kasar lagi beb)
aku: amende ni????sp yg tego??sy xtau pape pon..
ade la sorg staf len tego jgn mrh aku sbb org 2 gtau die..bukn kat aku..br la nada akak 2 ok..

da mls nk refresh..hahaha..kesimpulan kat cni..cube la blaja hormat org dan jage adab..jage nada suara..ckp jgn menegking...walau tensen mn pon kite, busy mn pon kite, adab kene jage xkire kite lbh tua @ muda..yg muda hormat org tua, yg tua pon kne hormat yg mude jugak..kalo da yg tua xreti nk hormat, jgn arap la yg mude nk hormat..ko jgn la pk aku akn hormat ko lps ni..selepas kejadian ni, satu ari suntuk aku mody..lgsung xsenyum..eh ape..ttibe lak dh my bro smpai..n rupe2nye die prasan perubahan aku..mlm 2 die ty ape mslh..aku mls la nk cite sbb da tau kalo aku cite, knfm die akn tego staff yg berkenaan kn..tp terpakse jugak cite..rupenye esk mmg c AKAK 2 kene tego n sume da tau sal bende ni..aku diamkn aje la..sp salah skrg ni kn..nasib ko la..n abg aku ckp mmg c AKAK 2 prangai mcm 2..dgn abg aku pon die ckp menegking..gasak la ko..tp kn, lepas pd abg aku tego, elok pulak ckp kn..nada jage..bagos..aku pantag la org ckp tengkig2 ni...kite ty elok, ckp elok, jwb pon kene elok la kn..jgn kurag ajar..kne hormat org..bende mcm ni pon kne ajar ke..xphm betol laa..

luahan ati aku ni xsampai kat cni je tau sbb ade lagi makhluk ALLAH yg bermasalah n die la masalah plg besar..menyakitkan mate la beb..siesly...giler bodoh sombog la die ni..umo beze ngn aku 2taun aje tp kerek die kn..nauzubillah....nk wt pape kn, sukati mak bapak die je..beb...
  • kalo slisih ngn die, terlanggar bahu ke, smpai kn aku yg tgh bwk barag pon nk jth, slumbe je blah..xde ckp sory ke nk pandag ke ape ke..xde pape beb..xde!!!!!!
  • kalo pgl die, die buat bodoh je..nk kate xdgr, lgsug xlogik..sbb aku ade dkt je pon ngn die..paling muke pon x, nk kate angguk kepala pon x, nk bukak mulut apatah lagi..kalo ckp ngn die, duk sblh die pon, same jugak..ciap pandag tmpt len lagi..ckp ngn org len pulak..cube ckp ngn aku sape xbengag kalo ckp ngn org mcm ni...nk kate die xsuke aku, mslhnye kalo abg aku ckp ngn die pon, die mcm 2 jugak..eh bodoh la die ni..sial tau x..bodoh!!
  • ari 2 penah die tersiku aku nye perut..siesly senak beb..aku tgh tahan sakit pon, die blah mcm 2 je..xde ckp pape pon..

ari2 aku terpakse berhadapan ngn staf ni seko..sp2 blh x tlg cadangkn kat aku pe yg ptt aku buat..aku kn siesly kalo da xtahan, mmg ade yg mkn pelempag aku..siesly..mmg akn jd isu kalo aku wt mcm 2..silap2 aku yg d persalahkan..mmg confirm...kn3...sbb aku berkasar..abeh 2..die berkasar dulu xpe la ek....sakit ati aku ni Tuhan je yg tau..



entry kali ni penuh dgn emosi..mintak pandangan dari sume bloggers..help me to face wif all these people!!!





Tuesday, 14 June 2011

5 tahun bersame kamo

alhamdulillah..
5 tahun sudah bersame kamo..
syukur sgt dgn jodoh yg Tuhan aturkan ini..
jodoh ke??
aku mohon Ya Allah..
aminnn~~~
tahun dpn???
genap 6 tahun kite bersame menjadi detik yg bersejarah..
 insyaAllah~~~